TONER FATA | Ce Este si Cum Il Folosesti Corect

Toner Facial

Ce Este un Toner pentru Fata si Cum iti Ajuta Tenul?

Un toner de fata, atunci cand este folosit corect, are efecte imediate. 

Invata din acest articol:

  •  sa il introduci corect in rutina ta, in functie de tenul tau 
  • ce ingrediente trebuie sa eviti 
  • 5 idei geniale de a folosi tonerul si altfel

In multe cazuri tonerele faciale au fost asociate oarecum cu pasul „doi” de curatare a tenului din rutina zilnica, in care se indeparteaza ultimele reziduuri de pe suprafata pielii.

Daca se aplica tonerul cu ajutorul unor dischete demachiante si apar urme de machiaj sau murdarie, inseamna ca nu a fost facuta corect curatarea tenului.

Scopul unui toner pentru fata nu este de curatare deoarece nu contine nici o substanta gen surfactant care ar permite indepartarea murdariei.

Principalele motive pentru care vrei sa folosesti un toner pentru fata sunt:

1. Inchiderea porilor dupa curatarea tenului

2. Restabilirea pH-ului pielii

3. Indepartarea resturilor de surfactant de pe suprafata pielii.

Atunci cand folosesti un toner facial, cel mai frecvent efect al lui este efectul astringent, adica inchide porii. Atentie, nu ii minimizeaza. Acest efect astrigent face ca pielea din jurul porului sa se umfle, motiv pentru care porii par minimizati.

De la toner la toner, efectul astringent poate varia si acest lucru este esential cand il alegi pe cel potrivit pentru tenul tau. Mai jos gasesti tot ce este mai important pentru a face alegerea corecta.

Invata sa Folosesti Corect un Toner de Fata

toner fata cum il folosesti corect

Exista o sumedenie de tonere pentru fata, de la foarte blande care pot fi folosite pe ten sensibil si uscat pe baza de musetel, aloe vera, alantoina, pana la tonere agresive pe baza de alcool.

Pe langa faptul ca il folosesti acasa in rutina ta de ingrijire a pielii, iti ofer un pont.

Tine-l in poseta si pulverizeaza-ti fata din cand in cand, mai ales daca lucrezi intr-un birou unde ai aer conditionat. 

De unde stii sa alegi tonerul potrivit pentru tenul tau?

Toner Ten Uscat sau Deshidratat

  • Pentru tenul deshidratat sau uscat, iti recomand sa folosesti un toner de fata pe baza de apa florala sau aloe vera.  Astfel de tonere pot contine si Acid Hialuronic, Glicerina, Acid Lactic, Ceai Verde, PCA. Pentru acest tip de ten, cea mai buna varianta de a aplica tonerul, este prin pulverizare cu ajutorul unei pompite fine. 

Tonerele faciale de calitate pot fi pulverizate chiar si deasupra machiajului, de mai multe ori pe zi pentru a alunga senzatia de deshidratare.

Toner Ten Sensibil

  • Daca ai ten sensibil, rozacee, dermatita, piele uscata sau acnee trebuie sa stai departe de tonerele ce contin alcool. Acestea sunt de evitat pentru orice tip de piele deoarece o usuca foarte tare.
  • In cazul unui ten sensibil este bine de evitat un toner care are o lista lunga de conservanti. Acestia pot irita pielea mai mult, cei mai de evitat fiind parabenii.
  • Acest tip de toner este foarte hidratant, calmant si de beneficiile lui se poate bucura orice tip de ten, mai putin cel gras
  • Cel mai adesea il gasesti formulat cu ingrediente ca aloe, musetel, lavanda sau alte ingrediente anti-inflamatorii.

Toner Fata pentru Ten Gras sau Acneic

  • Pentru tenul gras/acneic se poate folosi un toner pe baza de Which Hazel, Hamamelis, Vitamina B3 (niacinamida), castravete, aloe, acid salicilic, acid glicolic. In cazul in care ai acnee si pe spate sau umeri, poti folosi tonerul si pe aceste zone. 
  • Daca folosesti un produs de curatare spumant, este absolut necesar sa folosesti un toner, pentru a echilibra pH-ul pielii.
  • Majoritatea tonerelor pentru ten gras sau acneic, contin si extracte botanice cu rol de echilibrare al productiei de sebum si cu rol anti-bacterian.
  • Acest tip de toner pentru fata se aplica cel mai bine cu ajutorul unei dischete demachiante, pentru a evita patrunderea in ochi.

Toner Ten Mixt sau Normal

  • Acest tip de toner este in general hidratant, formulat pe baza de extracte botanice antioxidante si echilibrante.
  • Poate fi usor astringent, cat pentru a tonifia tenul, pentru a-i oferi senzatia de prospetime.
  • Este genul de toner ce poate fi folosit pe parcursul intregii zile, deoarece nu contine ingrediente agresive.
 

Evita aceste ingrediente intr-un Daily Toner

Ingrediente de evitat intr-un toner pentru fata

Expunerea pe o perioada mai lunga de timp la astfel de ingrediente poate duce la aparitia dermatitei de contact.

Atunci cand alegi un daily toner fereste-te de cele ce contin unul sau mai multe din urmatoarele ingrediente:

• Alcool
• Parabeni
• Parfum
• Propilen Glicol
• Carbomeri
• Polimeri
• Silicon (Cel vegetal este acceptat)
• Petrolatum
• Bromura de Mirtrimoniu

Cand foloseti un Toner pentru Fata in Rutina ta?​

Cand Folosesti un toner pentru fata

Ai retinut cele trei motive pentru care se folosesc tonerele? Din ele iti dai seama exact in ce moment sa-l folosesti in rutina ta.

Asadar legat de locul tonerului facial in rutina ta, am enumerat trei scenarii mai jos in care sa-l folosesti sau nu:

1. Daca ai o rutina care cuprinde doar curatarea tenului si aplicarea unei creme, folosesti tonerul facial imediat dupa curatarea tenului.

2. Daca folosesti un produs de curatare pe baza de acid glicolic, nu este necesara folosirea unui toner pentru fata. Cleanser-ul poate fi usor indepartat cu apa si are un pH acid sau neutru ( nu necesita restabilirea Ph-ului).

3. Daca ne referim la o rutina mai ampla, de exemplu cand faci un tratament facial acasa in care faci extractii si aplici o masca, atunci este important sa folosesti tonerul dupa inlaturarea mastii faciale.

Motivul fiind ca dupa inlaturarea mastii, porii sunt deschisi, iar acesta e momentul cand tonerul facial iti aduce cele mai multe beneficii.

5 Idei Geniale de a Folosi un Toner Acasa

Idei geniale de a folosi un toner

De cele mai multe ori, tonerul vine in sticle mult prea mari. Avand o valabilitate de 6-12 luni dupa deschidere, nu prea reusesti sa consumi o sticla de 500ml.

Impartasesc cu tine cateva idei despre cum iti poti folosi tonerul, altfel decat pulverizat pe fata.

  1. Daca obisnuiesti sa iti faci masti de fata acasa, in loc de apa poti sa folosesti tonerul. Pe langa faptul ca este special adresat nevoilor tenului tau, are si alte extracte botanice care pot amplifica beneficiile mastii. 

 Gasesti cateva idei de masti pe care le poti face acasa si aici:

2. Daca folosesti o masca din comert care se usuca prea repede, cum ar fi cea pe baza de argila sau carbune, dilueaz-o cu putin toner inainte de aplicare.

3. Cand intri in sezonul de primavara si inca nu ti-ai terminat crema de fata din sezonul rece, nu te alarma. Foloseste o cantitate mai mica de crema si amestec-o cu putin toner pentru a o face mai subtire.

4. Daca folosesti un exfoliant enzimatic sub forma de pudra, ce trebuie amestecat cu putina apa inainte, foloseste toner in loc de apa.

5. Cand ai tenul foarte gras, trebuie sa il cureti cu un produs spumant. Toate produsele de curatare spumante trebuie mixate in mana cu putina apa inainte de a le aplica pe ten. Foloseste toner in loc de apa.

Concluzii

Daca ai dificultati in a alege un toner potrivit pentru tenul tau, poti oricand sa-mi adresezi o intrebare in sectiunea „Comentarii” si o sa iti raspund in cel mai scurt timp.

In fiecare saptamana apare un articol nou, bine documentat despre ingrijirea tenului si nu numai. Daca iti doresti sa tin la curent cu noutatile, lasa-mi adresa ta de email, AICI.

Tu cum folosesti tonerul?

Pana data viitoare, fii blanda cu pielea ta,

 

Larisa P.

Fondator Ezenpur Day Spa

Specialist de infrumusetare, Aromaterapeut & Terapeut Spa

In timpul liber, transmit idei care ajuta oamenii sa fie mai fericiti!

Vrei sa

cunosti secretele unui ten stralucitor?

Buna, sunt Larisa si sunt hotarata sa ajut oamenii sa se simta bine in pielea lor, impartasindu-le din experienta mea ca Beauty Therapist si cunostintele acumulate in Aromaterapie. Esti cumva interesata?

Specialista in Tratamente De Cosmetica la Salonul de Infrumusetare Ezenpur Day Spa in Deva

Despre Larisa P.

Este fondatorul Ezenpur, Aromaterapeut si Terapeut de Infrumusetare ce a studiat si practicat la cele mai inalte standarde in Dublin, Irlanda,  arta infrumusetarii si relaxarii. Larisa, doreste sa readuca conexiunea omului cu sinele prin metode holistice, in armonie cu natura, ce creeaza schimbari de durata si imbunatatesc calitatea vietii. 

The DAY SPA at

EZENPUR

Deva

Vrei sa

afli Secretele rutinei zilnice profesionale de ingrijire a tenului?

Buna, sunt Larisa si sunt hotarata sa ajut oamenii sa se simta frumosi si mai sanatosi in pielea lor. Vrei sa devii si tu parte din familia Ezenpur?

Stii pe cineva interesat de acest articol?

Distribuie Prietenilor Tai

Vrei sa cunosti

secretele unui ten stralucitor?

Buna, sunt Larisa si sunt hotarata sa ajut oamenii sa se simta bine in pielea lor, impartasindu-le din experienta mea ca Beauty Therapist si cunostintele acumulate in Aromaterapie. Esti cumva interesata?

Specialista in Tratamente De Cosmetica la Salonul de Infrumusetare Ezenpur Day Spa in Deva

Despre Larisa P.

Este fondatorul Ezenpur, Aromaterapist si Beauty Therapist ce a studiat si practicat la cele mai inalte standarde in Dublin, Irlanda,  arta imfrumusetarii si relaxarii. Larisa, doreste sa readuca conexiunea omului cu sinele prin metode holistice, in armonie cu natura, ce creeaza schimbari de durata si imbunatatesc calitatea vietii. 

The DAY SPA at

EZENPUR

Deva

Vrei sa afli

Secretele rutinei zilnice profesionale de
ingrijire a tenului?

Buna, sunt Larisa si sunt hotarata sa ajut oamenii sa se simta frumosi si mai sanatosi in pielea lor. Vrei sa devii si tu parte din familia Ezenpur?

12 răspunsuri

  1. eu imi exfoliez fata cu un scrub si am observat ca dupa cateva zile mi se fac coji pe fata mai ales pe frunte. oare e normal?

    1. Buna Monica,

      exfolierea insotita de coji este in general un semn de agresivitate (fie scrubul este nepotrivit si prea agresiv, fie procesul de exfoliere).

      Asa cum am zis si in articol, scrubul este recomandat unui ten foarte gras. Daca ai alt tip de ten, scrubul poate sa nu fie solutia optima.

    1. Buna Nora,

      Tenul mixt poate fi intr-o multime de feluri. Daca nu are tendinte acneice si sensibilitate foarte mare, poti folosi un exfoliant pe baza de acizi de fructe (AHA).

      Sper ca am putut ajuta,

      Larisa

  2. Buna! Ai vreo recomandare de gel de curatare cu BHA si Acid glicolic pentru ten acneic? Am observat ca dupa un timp de la curatare, mi se uleiaza fata si oricum ma strange imediat dupa curatare..

  3. Buna Ana! Pentru a-ti recomanda un astfel de produs de curatare, am nevoie sa stiu mai multe detalii despre tenul tau. Imi scrii, te rog, pe larisa@ezenpur.ro cat de severa este acneea (ce suprafata acopera), ce varsta ai si cum se prezinta eruptiile (ma intereseaza daca ai foarte multe pustule – cosuri cu continut albicios sau galben si noduli). In functie de aceste raspunsuri, te-as putea indruma corect.

  4. eu am foarte multe cosuri sub piele si nu stiu de sa mai fac, e tenul f incarcat. poti sa imi recomanzi ceva?

    1. Buna Diana, scrie-mi te rog pe larisa@ezenpur.ro ce produs de curatare folosesti si ce exfoliant/scrub (daca folosesti unul). Deasemenea, ma intereseaza cum iti percepi tenul? (Gras, uscat, normal).

  5. Am vazut recomadarea pentru suplimentarea cu un complex de vitamina B, dar am citit ca vitamina B12 si B6 in exces poate provoca acnee.
    Si lactoferina din lapte in suplimente este benefica sau nu in lupta cu acneea?

    Multumesc,

    1. Buna Madalina, personal, nu recomand suplimente niciodata fara aprobarea doctorului. El stie daca complexul B poate fi in exces sau nu, in functie de rezultatul analizelor. Lactoferina are cateva beneficii pe termen lung dar nu este nimic stabilit cu exactitate. Sunt putine cercetari realizate pe lactoferina iar rezultatele difera. Sper ca raspunsul meu sa te ajute

  6. Buna!
    Eu ma confrunt in ultima vreme cu punctele negre și coșuri in zona T și pe barbie . Am încercat numeroase produse din farmacie dar nimic nu pare sa ajute .

    1. Buna Adriana, curatarea fetei nu este facuta cum trebuie sau produsul de curatare pe care il folosesti nu ti se potriveste, in cazul in care la nivelul digestiei totul functioneaza normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stii pe cineva interesat de acest articol?

Distribuie prietenilor

Continuand navigarea, ești de acord cu colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Folosim aceste module in scopuri precum afișarea de conținut personalizat. Afla mai multe in Politica Cookies