Top 5 Cele Mai Bune Masti Pentru Fata Uscata

Cele mai bune Masti pentru fata uscata

Navigheaza Rapid la:

De Ce Aceste Masti Pentru Fata Uscata, Facute Acasa, Sunt Diferite

Mastile de fata sunt un rasfat pentru epiderma dar ele functioneaza cu adevarat doar daca tii cont de necesitatile pielii. Sunt sigura ca ti s-a intamplat sa iti pui o masca si dupa ce ai dat-o jos sa iti simti pielea catifelata si moale. Perfect, nu? Dar de ce pielea s-a simtit asa doar un timp foarte scurt si apoi a revenit la normal? Asta o sa afli din acest articol despre cele mai bune masti pentru fata uscata.

Pielea este un organ fascinant si daca ai mai citit alte articole, stii cat de mult conteaza pentru mine sa iti intelegi pielea. Cand intelegi necesitatile pielii automat intervii asupra ei in cunostinta de cauza si doar atunci obtii cele mai bune rezultate pe termen lung.

Pielea nu este un organ ce are scopul sa te faca sa te simti prost in societate ca nu este la fel de intinsa sau nepatata ca a altor persoane ce au piele perfecta.

Te rog sa intelegi ca pielea ta este un organ de eliminare, de protectie dar si de comunicare si isi face treaba extraordinar, in fiecare zi. Chiar si atunci cand te uiti in oglinda si nu esti multumita de ceea ce vezi, pielea ta isi face treaba.

Pe acest principiu, aceste masti pentru fata uscata sunt selectate in asa maniera incat sa indeplineasca toate cerintele tenului tau uscat.

Cum Recunosti Tenul Uscat?

Deoarece intalnesc zilnic persoane care nu fac diferenta intre tenul uscat si deshidratat, trebuie sa insist pe aceste amanunte:

  • Pielea uscata este caracteristica intregului corp, nu doar fetei
  • Pielea uscata este prezenta la persoane care au in general si parul uscat
  • Porii sunt foarte mici, abia interceptibili
  • Punctele negre sunt foarte putine sau deloc
  • Ridurile sunt adancite mai mult decat ar fi normal pentru varsta ta
  • Pielea are un aspect tern si o culoare catre gri, cenusiu chiar

Ai identificat aceste aspecte asupra tenului tau? Atunci poti merge mai departe sa folosesti aceste masti pentru fata uscata.

Daca nu ai citit ghidul tenului uscat pana acum, chiar iti recomand sa il citesti pentru a intelege ce se intampla cu pielea ta.

Mastile de mai jos sunt formulate pentru a tine cont de 3 lucruri esentiale pentru tenul uscat:

  1. Plasticizarea (inmuierea) celulelor din stratul de la suprafata pielii pentru a putea patrunde in piele nutrientii necesari pentru refacerea barierei de protectie. Acest lucru se face cu ingrediente solubile in apa
  2. Sustinerea unui microbiom (florei) sanatos la suprafata pielii. Acesta are rolul de a influenta pH-ul pielii care trebuie sa fie usor acid.
  3. Adaugarea de grasimi necesare pentru reparare

Ce Trebuie Sa Stii Despre Folosirea Mastilor Pentru Fata Uscata?

Masti pentru fata uscata

Mastile de fata sunt produse de ingrijire a pielii care au rolul de a impinge in interiorul epidermei, ingrediente necesare pielii.

Pentru ca mastile sa poata face acest lucru, pielea trebuie sa fie bine pregatita ianinte.

Intr-un tratament facial profesional, mastile de fata se folosesc chiar la final. De ce crezi ca se face acest lucru? Pentru ca abia atunci epiderma este pregatita cu adevarat sa absoarba ingredientele din masti.

In mod natural, suprafata pielii sanatoase, este usor permeabila. Asta inseamna ca ea poate sa absoarba cantitati foarte mici de ingrediente hidrosolubile (care se descompun in apa).

Atunci cand fata iti este uscata acest proces este afectat.

Daca iei un tricou de bumbac de exemplu, complet uscat si torni apa pe el, primele picaturi de apa sunt respinse automat. Cand materialul este ud, apa trece cu usurinta prin material. La fel se intampla si la nivelul pielii.

Cand pielea este uscata, celulele de la suprafata actioneaza ca o bariera impotriva cosmeticelor. Minimul de ingrediente care pot patrunde in acest strat foarte uscat, abia reusesc sa il inmoaie, intr-o mica masura.

Daca te gandesti ca ingredientele unei creme de fata, aplicata pe un ten normal, se absorb intr-o proportie de doar 10%, ce asteptari poti avea atunci cand ai un ten uscat?

Ce Este De Facut Pentru A-Ti Face Pielea Sa Raspunda La Cosmetice?

recomandari pentru fata uscata

3 lucruri sunt esentiale de facut in cazul unui ten uscat:

  1. Curatarea cu un produs pentru ten sensibil deoarece tenul uscat are mici fisuri prezente la nivelul pielii. Acest lucru inseamna ca are bariera compromisa si are nevoie de reparare. Sub nici o forma sa nu folosesti sapun pentru curatarea tenului. Vezi AICI motivul.

Tenul se curata dimineata si seara.

  1. Exfolierea tenului este un pas absolut esential pentru tenul uscat. Niciodata nu vei obtine rezultate de la produsele pentru piele, in care iti investeti banutii, daca nu iti exfoliezi tenul.

Cand vorbesc despre exfolierea tenului, nu ma refer la utilizarea scruburilor , a zatului de cafea, a fainii de porumb, etc care iti fac mai mult rau. Ma refer la utilizarea acizilor de fructe. Daca inca nu stii despre acestia, iti recomand sa citesti articolul de AICI.

Exfolierea se face de 2-3 ori pe saptamana, seara. Dimineata, se foloseste o crema de zi cu protectie solara. Protectia solara este de preferat sa fie pe baza de minerale naturale cum sunt dioxidul de titan si zincul.

  1. Sa iti mentii mereu tenul hidratat. Bariera pielii se poate repara si singura atunci cand pielea este hidratata. Deoarece si termenul de hidratare este utilizat gresit de multe persoane “influencer” trebuie insist pe acest lucru.
Apa si ingredientele hidrosolubile – hidrateaza. Uleiurile si ingredientele liposolubile – emoliaza, adica inmoaie celulele uscate de la suprafata pielii.

Fiind aromaterapeut este de la sine inteles ca ador uleiurile si le inteleg beneficiile, dar ele nu pot fi folosite pentru hidratare. Daca iti aplici ulei pe tenul uscat si apoi il indepartezi corect, tenul revine la stadiul iniatial.

Uleiurile pot fi folosite pentru reparare, pentru proprietatile lor antiinflamatoare, antibacteriene, ocluzive dar nu pentru hidratare, insist.

Am vazut si reclama pentru uleiuri de fata care hidrateaza…oamenii asta cauta, asta primesc.

Daca nu ma crezi pe mine, poate crezi un studiu realizat in 2001 care a concluzionat ca bariera pielii se repara mai repede in conditii de hidratare decat atunci cand este folosit un ocluziv.

Ocluzivul este o substanta ca uleiul de cocos sau petrolatum de exemplu, care nu permite ca nimic sa intre in piele sau sa iasa din piele.

Cea mai buna hidratare pentru tenul uscat este realizata de emulsii, adica amestecuri de ingrediente solubile atat in apa cat si in ulei.

Ingredientele apoase patrund in epiderma iar uleiurile sigileaza aceste ingrediente in piele pentru a nu se evapora printre fisurile caracteristice tenului uscat.

 Fara acesti 3 pasi, poti aplica orice masca de mai jos dar efectele or sa fie resimtite doar cateva minute dupa ce le indepartezi.

Daca doresti sa duci efectele acestor masti la un nivel si mai mare, iti recomand sa iti faci si un masaj facial de 3-5 minute inainte de aplicarea oricareia dintre masti.

Masti Pentru Fata Uscata Cu Acid Lactic

Masti pentru fata uscata cu acid lactic

Asa cum am zis mai sus, este foarte important pentru tenul uscat sa regaseasca in mastile aplicate atat ingrediente hidrosolubile cat si liposolubile, pentru a se apopia cat mai mult de beneficiile factorului natural de hidratare.

Pornind de la aceasta premiza, am pus pentru tine, toate mastile potrivite pentru ten uscat, la un loc.

  1. Masca De Fata Cu Chefir De Lapte Si Ou

Aceasta masca este nu doar iti va lasa pielea perfect hidratata ci si cu o microflora sanatoasa. Contine si o multime de nutrienti si grasimi absolut necesare pentru repararea barierei pielii tale.

Este o masca absolut fantastica, o regasesti si prin alte articole de-ale mele, recomandata pentru tenul uscat. 

Ingredientele necesare:

  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de kefir de lapte
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de pudra de ovaz

Beneficii:

Galbenusul este o sursa de grasimi, proteine, vitamine si nutrienti necesare pentru refacerea barierei de protectie a pielii. Galbenusul este si o sursa extraordinara de peptide bioactive cu rol antioxidant si antimicrobial.

Kefirul de lapte este o sursa de minerale si de micro-organisme care ajuta la refacerea barierei naturale. Ajuta si la plasticizarea celulelor de la suprafata pielii. Este o sursa de acid lactic, recunoscut pentru abilitatea de a influenta pH-ul pielii, de a hidrata in profunzime pielea.

Mierea atrage umiditate in interiorul pielii pentru a facilita absorbtia de nutrienti. Contine in mod natural acid hialuronic, un alt umectant necesar pentru hidratarea tenului, care exista in mod natural in piele. Ea contine si o multime de vitamine si minerale necesare pentru o piele hidratata cum este ProVitamina A, Vitamina C si Vitamina B5.

Ovazul este un ingredient exceptional pentru tenul uscat si o sa vezi ca se regaseste iar si iar printre aceste masti pentru fata uscata.

Pudra de ovaz este o sursa de acid ferulic, un antioxidant foarte puternic dar este recunoscuta in special pentru capacitatea de a impiedica evaporarea apei din epiderma.

Foloseste aceasta masca de fata cu chefir de lapte si ou, de 2-3 ori pe saptamana si bucura-te de rezultate in timp ce pielea isi recapata radianta.

2. Masca Pentru Fata Uscata Cu Chefir De Lapte Si Glicerina Vegetala

chefir de lapte in masti pentru fata uscata

Aceasta este o masca foarte simpla si usor de facut.

Acopera necesitatea de grasimi si active hidrosolubile necesare pentru a inmuia si conditiona stratul de la suprafata pielii.

Ce ai nevoie?

  • 1 lingura de chefir de lapte
  • 1 varf de lingurita de glicerina vegetala (se gaseste la magazinele de produse naturiste)

 Cele 2 ingrediente se amesteca bine de tot. Dureaza putin pana glicerina se descompune complet si acest lucru este foarte important. Pe fata, gat si decolteu se aplica masca pana cand folosesti toata cantitatea. In general este vorba de 2-3 aplicari, consecutive.

Lasi masca sa actionize pana cand incepe sa se usuce. O indepartezi cu apa calduta si aplici imediat o crema hidratanta.

Motivul pentru care chefirul de lapte apare atat de des in retetele mele de masti pentru fata uscata, este ca actioneaza ca un ingredient cosmetic complex.

Chefirul de lapte se face la baza cu lapte intreg si multe persoane si-l fac in casa. Are mai multe grasimi decat iaurtul sau smantana ce se gasesc in comert.

Acidul lactic prezent in chefirul de lapte este alt motiv pentru care este un ingredient popular in mastile pentru fata uscata. Acest acid se regaseste in mod natural in pielea noastra fiind parte din transpiratie si avand rol in hidratarea pielii.

Fiind parte din Factorul Natural de Hidratare ce influenteaza pH-ul pielii, acidul lactic este benefic tuturor tipurilor de piele. Studii recente arata ca acidul lactic ajuta formarea de ceramide.  Ele au rol in sustinerea barierei naturale de protectie a pielii, facandu-l extrem de util pentru pielea sensibila, uscata si imbatranita.

Glicerina este un ingredient umectant care poate patrunde in AQP (aqua-porini) si care poate atrage apa din mediu, in interiorul pielii pentru o hidratare intensa.

AQP sunt proteine existente in piele care formeaza canale ce faciliteaza transportul apei din exteriorul pielii in interiorul ei.

3. Masca Pentru Ten Uscat Cu Miere Si Avocado

Masti pentru fata uscata cu avocado si miere

Aceasta este o masca foarte hranitoare pe care este de preferat sa o folosesti in sezonul rece.

Tot ce ai nevoie este o ligurita de miere si o jumatate de avocado.

Le amesteci bine intr-un blender pana cand devin o pasta foarte fina.

Se aplica pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze 25 de minute. O indepartezi cu apa calduta si aplici o crema hidratanta imediat dupa utilizarea mastii.

Beneficii:

Avocado este foarte bogat in vitamina E, glutation, vitamina A si Vitamina C. Acestia sunt antioxidanti cu un rol foarte mare in protectia pielii. Pe langa acestea, avocado este si o sursa de grasimi necesare pentru repararea barierei naturale.

4. Masca Nutritiva Pentru Fata Uscata

masca nutritiva pentru fata uscata

Aceasta masca indeplineste conditiile necesare refacerii factorului natural de hidratare al pielii. Are deopotriva lipide si umectanti dovediti ca functioneaza pentru hidratarea intensa a pielii.

Ce iti trebuie:

  • o lingura de ulei de masline, organic, presat la rece
  • o lingurita de glicerina (gasesti la farmacie sau la magazinele naturiste)
  • o lingura de miere de albine
  • pudra de ovaz foarte fina. In functie de mierea pe care o folosesti, iti trebuie o lingurita sau cat este necesar sa se formeze o compozitie care sa nu curga.

Se amesteca glicerina cu mierea si cu ovazul bine de tot. Cand devine ca o crema, se adauga uleiul de masline. Se amesteca iarasi foarte bine si se poate aplica pe fata, gatul si decolteul proaspat curatate si exfoliate.

Beneficii:

Uleiul de masline ajuta pielea sa produca Ceramide 1. Acestea au rol esential in hidratarea naturala a pielii.

Masca se pastreaza pe fata 20 – 30 de minute.

Personal ador aceasta masca de fata pentru efectele ei. Lasa pielea “plina” intr-un mod placut si datorita saponinelor prezente in pudra de ovaz, se indeparteaza cu usurinta.

5. Masca “Raw” Pentru Ten Uscat

Masca cu miere si nuci

Ingrediente necesare:

1 lingurita de miere

1 morcov micut

Samburii de la 2 nuci

Recomandari pentru pregatirea acestei masti pentru fata uscata:

Este bine sa te asiguri ca aceste ingrediente sunt organice.

Daca ai blender, amesteci cele 3 ingrediente pana se formeaza o pasta foarte fina.

Daca nu ai blender, dai morcovul pe razatoarea cea mai fina. Nucile trebuie rasnitate intr-o pudra foarte fina. Cu cat pudra este mai fina cu atat sunt sansele mai mari ca grasimile prezente in nuci sa ajunga in piele.

Pudra de nuci se amesteca mai intai cu mierea, pentru a se incorpora grasimile si apoi se adauga morcovul. Amesteci bine pana se transforma intr-o pasta.

Beneficii:

Nucile sunt o sursa de acid linoleic necesar pentru repararea barierei naturale de protectie. Au efect antiinflamator si sunt bogate in antioxidanti.

Morcovul este sursa de vitamine si betacaroten, care ajuta sa inmoaie celulele de la suprafata pielii.

Masca se aplica pe fata, gat si decoleteu. Se pastreaza 25 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.

Poti pastra masca intr-un borcan bine inchis, in frigider timp de 3-4 zile.

Daca rezultatul este prea greoi de amestecat, poti adauga o lingurita de ceai de musetel, de vin rosu sau pur si simplu o lingurita de apa(de preferat fara clor). Daca adaugi oricare dintre aceste lichide, masca trebuie folosita in aceeasi zi.

Concluzii

Sper sa te ajute mastile din acest articol pe drumul catre o piele minunata.

Daca ai intrebari pentru mine, le poti lasa in sectiunea de comentarii iar daca iti doresti sa aprofundezi subiectul tenului uscat, iti recomand ca lectura Ghidul Tenului Uscat ce cuprinde cele mai relevante si mai noi informatii despre acest tip de ten.

In fiecare saptamana apare cel putin un articol nou pe blogul Ezenpur si daca vrei sa fii tinuta la curent cu cele mai noi descoperiri din domeniul infrumusetarii pielii, lasa-mi AICI adresa ta de email.

Consideri ca acest articol iti poate ajuta prietenii? Da-le share!

Larisa P.

Fondator Ezenpur Day Spa

Specialist de infrumusetare, Aromaterapeut & Terapeut Spa

In timpul liber, transmit idei care ajuta oamenii sa fie mai fericiti!

Vrei sa

cunosti secretele unui ten stralucitor?

Buna, sunt Larisa si sunt hotarata sa ajut oamenii sa se simta bine in pielea lor, impartasindu-le din experienta mea ca Beauty Therapist si cunostintele acumulate in Aromaterapie. Esti cumva interesata?

Specialista in Tratamente De Cosmetica la Salonul de Infrumusetare Ezenpur Day Spa in Deva

Despre Larisa P.

Este fondatorul Ezenpur, Aromaterapeut si Beauty Therapist ce a studiat si practicat la cele mai inalte standarde in Dublin, Irlanda,  arta imfrumusetarii si relaxarii. Larisa, doreste sa readuca conexiunea omului cu sinele prin metode holistice, in armonie cu natura, ce creeaza schimbari de durata si imbunatatesc calitatea vietii. 

The DAY SPA at

EZENPUR

Deva

Vrei sa

afli Secretele rutinei zilnice profesionale de ingrijire a tenului?

Buna, sunt Larisa si sunt hotarata sa ajut oamenii sa se simta frumosi si mai sanatosi in pielea lor. Vrei sa devii si tu parte din familia Ezenpur?

Stii pe cineva interesat de acest articol?

Distribuie Prietenilor Tai

Vrei sa cunosti

secretele unui ten stralucitor?

Buna, sunt Larisa si sunt hotarata sa ajut oamenii sa se simta bine in pielea lor, impartasindu-le din experienta mea ca Beauty Therapist si cunostintele acumulate in Aromaterapie. Esti cumva interesata?

Specialista in Tratamente De Cosmetica la Salonul de Infrumusetare Ezenpur Day Spa in Deva

Despre Larisa P.

Este fondatorul Ezenpur, Aromaterapist si Beauty Therapist ce a studiat si practicat la cele mai inalte standarde in Dublin, Irlanda,  arta imfrumusetarii si relaxarii. Larisa, doreste sa readuca conexiunea omului cu sinele prin metode holistice, in armonie cu natura, ce creeaza schimbari de durata si imbunatatesc calitatea vietii. 

The DAY SPA at

EZENPUR

Deva

Vrei sa afli

Secretele rutinei zilnice profesionale de
ingrijire a tenului?

Buna, sunt Larisa si sunt hotarata sa ajut oamenii sa se simta frumosi si mai sanatosi in pielea lor. Vrei sa devii si tu parte din familia Ezenpur?

8 răspunsuri

  1. eu imi exfoliez fata cu un scrub si am observat ca dupa cateva zile mi se fac coji pe fata mai ales pe frunte. oare e normal?

    1. Buna Monica,

      exfolierea insotita de coji este in general un semn de agresivitate (fie scrubul este nepotrivit si prea agresiv, fie procesul de exfoliere).

      Asa cum am zis si in articol, scrubul este recomandat unui ten foarte gras. Daca ai alt tip de ten, scrubul poate sa nu fie solutia optima.

    1. Buna Nora,

      Tenul mixt poate fi intr-o multime de feluri. Daca nu are tendinte acneice si sensibilitate foarte mare, poti folosi un exfoliant pe baza de acizi de fructe (AHA).

      Sper ca am putut ajuta,

      Larisa

  2. Buna! Ai vreo recomandare de gel de curatare cu BHA si Acid glicolic pentru ten acneic? Am observat ca dupa un timp de la curatare, mi se uleiaza fata si oricum ma strange imediat dupa curatare..

  3. Buna Ana! Pentru a-ti recomanda un astfel de produs de curatare, am nevoie sa stiu mai multe detalii despre tenul tau. Imi scrii, te rog, pe larisa@ezenpur.ro cat de severa este acneea (ce suprafata acopera), ce varsta ai si cum se prezinta eruptiile (ma intereseaza daca ai foarte multe pustule – cosuri cu continut albicios sau galben si noduli). In functie de aceste raspunsuri, te-as putea indruma corect.

  4. eu am foarte multe cosuri sub piele si nu stiu de sa mai fac, e tenul f incarcat. poti sa imi recomanzi ceva?

    1. Buna Diana, scrie-mi te rog pe larisa@ezenpur.ro ce produs de curatare folosesti si ce exfoliant/scrub (daca folosesti unul). Deasemenea, ma intereseaza cum iti percepi tenul? (Gras, uscat, normal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stii pe cineva interesat de acest articol?

Distribuie prietenilor

Continuand navigarea, ești de acord cu colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Folosim aceste module in scopuri precum afișarea de conținut personalizat. Afla mai multe in Politica Cookies